Duša tematskih poti

Nosilec projekta

Turistično društvo Žirovski Vrh

Partnerji

Čebelarsko društvo Poljane - Gorenja vas

Lokacija projekta

V občini Gorenja vas – Poljane:
- področje Žirovskega Vrha Sv. Urbana ter Brebovnice - Pot skozi Zako,
- Srednja vas, Vinharje, Bačne, Todraž, Gorenja Dobrava, dolenja Dobrava, Žabja vas - Čebelarska pot.

Celotna vrednost projekta

15.773,00 EUR

Sredstva leader

13.994,00 EUR

Obdobje izvajanja projekta

1.3.2011 – 6.12.2011

Vsebina projekta

Projekt se nanaša na dve tematski poti, Pot skozi Zalo in Čebelarsko pot. Obe tematski poti se občasno uporabljata. Turistično društvo Žirovski Vrh in Čebelarsko društvo Poljane – Gorenja vas, enkrat letno organizirata pohod po poti, ki pa nima vsebine. Poleg tega se pohodniki po teh dveh poteh odpravljajo v lastni organizaciji, vendar niso deležni drugega kot lepega razgleda, mirnega okolja in sprostitve. V okolju kroži mnogo zgodb, znana so mnoga zgodovinska dejstva in znane osebnosti kot dr. Ivan Tavčar, ki je navdih za delo V Zali dobil ravno v teh gozdovih, poznanega je mnogo ljudskega izročila, prisotna je dolgoletna tradicija čebelarstva. Vse to bi želeli vključiti v vsebino poti, da bi postali zanimivejši za širši krog pohodnikov.

Ključne aktivnosti projekta bodo temeljile na nadgradnji obeh poti z vsebino, ki jo bodo člani društev oblikovali na skupnih delavnicah. Izdelani bosta dve varianti dodajanja vsebine in sicer za najavljene in nenajavljene skupine pohodnikov.

Cilji projekta

Vsebinsko povezati ter oblikovati tematske vsebine za Pot skozi Zalo in Čebelarsko pot.

Pričakovani rezultati

  • Za najavljene skupine oblikovane izvirne animacije oz. prikazi na poti, ki bodo še bolj doživeto prikazani s pomočjo izdelanih kostumov ter rekvizito in jih bodo izvajali prostovoljci. Vsebine bodo še posebno zanimive za družine z otroki in bodo prvi preizkus za javnost doživele ob pilotni izvedbi poti.
  • Postavljene označbe (stacionarna vsebina), ki bodo obiskovalcem vedno na voljo in bodo popestrile njihovo sprostitev, tudi če se bodo na pot odpravili brez, da bi se najavili.
  • Zgibanka, ki bo omogočala predstavitev vsebine teh dveh poti širši javnosti in bo vodič po poteh, saj bo poleg osnovne vsebine, bogata s fotografijami, zgodbami, obrazložitvami potekov poti, zemljevidom, kontaktnimi podatki.

Kontaktne informacije

  • Lucija Kavčič, Turistično društvo Žirovski Vrh, Žirovski vrh Sv. Urbana 22, 4224 Gorenja vas, telefon: 04/ 51 80 050; 031/ 693 731, e-pošta:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
  • Štefan Inglič, Čebelarsko društvo Poljane-Gorenja vas, Srednja vas 2, 4223 Poljane nad Škofjo Loko, telefon: 031/ 500 309, e-pošta:Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

las