Goli Vrh


rupnikova.jpg

Ogled podzemne utrdbe Rupnikove linije na  Golem Vrhu


Slemenska utrdba je s svojo prostranostjo zanimiva za ogled, obogati jo še zbirka ohranjenih predmetov iz časov njene gradnje med obema vojnama.


Izhod iz utrdbe je še posebej adrenalinski saj se dvignete po stopnicah v opazovalni blok ter iz njega izlezete skozi strelno lino. Priporočamo topla oblačila, obutev in svetilko za raziskovanje skritih kotičkov utrdbe.

Trajanje ogleda: 1,5 ure

Žirovski Vrh

12049578_1009403652424366_360393755376281292_n.jpg

IMG_9751.JPG

Sprehod do mahovite medvedke Štefke


Skupaj z igralko in imitatorko različnih likov ter članico TD Žirovski Vrh se odpravite po delčku poti skozi Zalo, se nasmejite njenim pripovedim, si ogledate velikanska mravljišča, čudovito gozdno jaso in se fotografirate z mahovito medvedko Štefko.


Na poti vam domačina odigrata igran odlomek ene izmed njihovih predstav, ki jih navadno igrajo na pohodih po poti skozi Zalo. Posebej zanimiva je njuna kostumska podoba iz sredine 17.stol.


Trajanje ogleda: 1,5 ure

Gorenja vas58e9Untitled-26.1297800238.jpg

Ogled kmetije in proizvodnje sira z degustacijo na kmetiji Pustotnik


V osrčju Poljanske doline se v idiličnem podeželskem okolju nahaja Kmetija pri Pustotniku, na kateri se poleg živinoreje že več kot dve desetletji ukvarjajo tudi s sirarstvom. Danes sirarna Pustotnik poleg lastnega (kravjega) predeluje tudi kozje in ovčje mleko okoliških kmetij, kar jo uvršča na seznam redkih sirarn v osrednji Evropi, ki svojim kupcem ponuja izdelke iz kravjega, kozjega in ovčjega mleka.


Trajanje ogleda: 1,5 ure

Poljane

20151204_111617.jpg

61033891.jpg

Obisk Šubičeve hiše v Poljanah (Poljane nad Škofjo Loko 70, 4223 Poljane)

Zaljubljeni smo v ustvarjalnost, resnično, kot že toliko let številni poljanski umetniki. In kot so jih včasih tu rojeni slikarji Šubici, tako primi z nami tudi ti čopiče v roke in naslikaj svoj vtis. Z dletom izrezljaj detajle baročnega okvirja in preseži okvirje lastne ustvarjalnosti. S hecno potezo karikaturista nastavi ogledalo svetu. Obljubimo, na koncu se boš v njem nasmejal lastni podobi.

Gre za hišo ustvarjalnosti, ki preteklost spretno povezuje s sedanjostjo in vsekakor ni klasičen muzej, temveč mnogo več. Poudarek je na zanimivih postopkih izdelave freske, rezljanih in pozlačenih kipov, slike na platno… Nekaj posebnega je tudi raziskovanje preteklosti umetnikov skozi zgovorne citate  njihovih pisem.

Upravitelj hiše, Boris Oblak, vsebino hiše predstavi na zanimiv način in na koncu še nariše karikaturo enega izmed vas.

 

Trajanje ogleda: 1 ura

 

Spremljali vas bodo: prijazni in zabavni ljudje, krasni razgledi, odlična kulinarika ter odlična animacija. Program je raznolik in poleg ogledov zajema tudi igrane zgodbe, nad čemer  so obiskovalci vedno zelo navdušeni.

Lep pozdrav iz Poljanske doline!

Poiščite nas na socialnem omrežju