Miklavževanje 2020

Po naših domovih je zadišalo, tako kot se za praznični čas spodobi. Kljub vsem letošnjim omejitvam je tudi letos Sv. Miklavž obiskal vaše domove in nagradil najmlajše. Vse skupaj je potekalo precej drugače, kot ponavadi, a je bila Miklavževa ekipa, kljub vsemu zelo zadovoljna z izpeljavo. Obdarovanje je potekalo v skladno z ukrepi NIJZ in cilj je bil dosežen. Mnogo veselih, radostnih obrazkov, ki so se razveselili dobrega moža. Nekateri obrazi so bili tudi prestrašeni zaradi parkeljnov, ki so razsajali naokrog, a so otroci kmalu ugotovili, da parkeljni le niso tako hudobni. Miklavž je obiskal  in obdaroval prav vse najmlajše in še koga za povrhu! Razdelil je tudi nekaj palic, ampak ne otrokom. 
Vsem družinam se prav lepo zahvaljujemo za sprejem na dvoriščih! Posebna zahvala gre tudi ekipi, ki je pripravila vse potrebno, da je obdarovanje uspelo!
 
2020 12 07

Preberi več

Prostovoljske ure članov društev

Vsako leto 5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva, praznik vseh prostovoljcev in prostovoljk, ki opozarja, koliko slednji prispevajo k družbeni blaginji. Z razglasitvijo dneva prostovoljstva leta 1985 so Združeni narodi želeli poudariti pomen solidarnosti za preživetje in socialni napredek naše družbe. V zadnjih mesecih, ko je COVID-19 divjal po vsem svetu, so bili milijoni prostovoljcev po svetu v ospredju odzivov na potrebe zdravstva, skupnosti in družbe.

Prostovoljstvo ima tudi v Sloveniji dolgo tradicijo, je pomemben socialni korektiv družbe, prispeva k povezovanju organizacij in ljudi v lokalnih skupnostih. Med prostovoljske organizacije sodi tudi Turistična zveza Slovenije, ki združuje kar 380 turističnih društev in zvez iz vse Slovenije. V društva ste vključeni prostovoljci, ki v marsikaterem slovenskem kraju skrbite za turistične znamenitosti, čisto in lepo urejeno okolico, tematske poti in organizirate prireditve. Tekom leta ste opravili kar 122.358 prostovoljskih ur, ki so po Zakonu o prostovoljstvu ovrednotene na 1.199.140 eur. 

Naše Turistično društvo Žirovski Vrh je prispevalo 1700 prostovoljskih ur.

Iskrene čestitke!

IMG 20200726 093257 200731013738

Preberi več

Video o Medvedkovi poti

V jesenskem času je gozd najlepši. Zato smo se odločili, da v objektiv ujamemo nekaj radoživih in sproščenih utrinkov, ki zelo zgovorno pripovedujejo zgodbo o Medvedkovi poti.

medvedkova

Klikni povezavo.

Preberi več

Priznanja Gorenjske turistične zveze tudi našim članom

 

rezultati.jpg

Preberi več

Novi GPS posnetki Medvedkove poti in poti skozi Zalo

Za tiste, ki se boste v teh prelepih dneh odpravili na pot z družino, priporočamo, da obiščete Medvedkovo pot. Da bo sprehod potekal brez iskanja, smo posneli GPS sled poti. Ljubitelji daljših tur pa si lahko omislite pohod po poti skozi Zalo, v dolžini 12 km. Da se izognete čim več asfaltiranim površinam, se poslužite GPS posnetka poti.

pohod skozi zalo2

Preberi več

Poiščite nas na socialnem omrežju